Jan Westeneng, Architect, Albert-Jan Sikkens, ontwerper en Ursula van Kessel, JCVANKESSEL Architectuur

“Het is leuk als je op een plek woont waar je iets over kunt vertellen. Soms is het verhaal net zo mooi als de woning zelf.”

JCVANKESSEL Groep is een echt Betuws familiebedrijf dat nu ruim 50 jaar geleden is gestart als bouwbedrijf. Intussen heeft het bedrijf veel disciplines in huis, waaronder een bouwbedrijf, een installatiebedrijf en een architectenbureau.

Unieke forten

JCVANKESSEL Architectuur bouwt veel grote functionele villa’s die mooi passen in de omgeving. “Gedegen kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid zijn belangrijk, maar het ontwerp moet boven alles functioneel zijn: je moet er heerlijk kunnen wonen,” vertelt Ursula van Kessel. Jan Westeneng is architect: “De kunst is om heel goed te luisteren naar de wensen en de levensfilosofie van de opdrachtgever. Deze Fortenkavels worden echt maatwerk. Iedere woning wordt uniek, maar allemaal met moderne kenmerken van een fort.”

Hollandse meesters

De sfeer en de omgeving van de kavels geeft veel inspiratie. Aan de rand van Forteneiland kijk je uit over het kanaal en het weiland met de schapen met hier en daar een boom en wolkenluchten die je ook op de schilderijen van de Hollandse meesters ziet. Jan: “Het is leuk als je op een plek woont waar je iets over kunt vertellen. Soms is het verhaal net zo mooi als de woning zelf.”

Duurzaamheid zichtbaar maken

Forten zijn op zichzelf duurzame en zelfvoorzienende gebouwen: het aardse van een fort, hoe het uit de grond omhoog komt, het metselwerk, materialen, het gebruik van licht en waterhuishoudingssystemen. Er zijn veel invalshoeken die meegenomen kunnen worden in het ontwerp. Duurzaamheid zit niet alleen in het gebouw, het is ook een levenswijze. In zijn ontwerpen maakt Jan die duurzaamheid graag zichtbaar. Dat kan bijvoorbeeld door, net als in forten, slim gebruik te maken van hemelwater. Door alle eisen die tegenwoordig in de woningbouw gesteld worden, krijg je altijd een goede woning. Maar je kunt een stap verder gaan in hoe duurzaam je de woning maakt. Ursula: “Wij zijn echt bezig om de bouw zo duurzaam mogelijk realiseren. Dat zit in het minimaliseren van vervoersbewegingen naar de bouwplaats, in het kiezen voor bouwmethoden zoals prefabricage, plug&play en modulair, maar ook in het gebruik van duurzame installaties en bouwen met duurzaam massief hout. Dat passen we zoveel mogelijk toe.”

Bouwen aan vertrouwen

Omdat JCVANKESSEL Groep alle disciplines in huis heeft – van ontwerpen, tot bouwen en de installaties kan leveren – bieden zij veel kennis en kunde. Als opdrachtgever krijg je één aanspreekpunt binnen het bedrijf en dat houdt de lijntjes kort. JCVANKESSEL Groep kan van de allereerste schets tot aan de oplevering begeleiden, als je dat als opdrachtgever wilt, maar dat hoeft niet. Slogan van het bedrijf is: Bouwen aan vertrouwen. Dat vindt het bedrijf echt belangrijk benadrukt Ursula. “Wij staan voor een prettige samenwerking, met vertrouwen in elkaar. Wij werken met mensen en bedrijven uit onze regio. Wij kennen iedereen en dan weet je precies wat je aan elkaar hebt.” Dat geeft vertrouwen.

Bekijk de website www.jcvankessel.nl/fortenkavels voor meer informatie of download hieronder meer informatie.

Flyer JCVANKESSEL Architectuur

JCVANKESSEL Architectuur Referenties