Over Fortenkavels

In de forten van de Hollandse Waterlinie komen geschiedenis, cultuur en natuur samen. In vroegere tijden boden deze robuuste bouwwerken, omgeven door water, bescherming tegen de vijand. Wie in deze tijd de lange bouwblokken van Forteneiland ziet met veel baksteen én water natuurlijk, begrijpt meteen waar de inspiratie vandaan komt! Op deze bijzondere locatie komen 15 kavels beschikbaar waarop je zelf je eigentijdse fort kunt bouwen.

Over de kavels

  • 15 Fortenkavels op het Forteneiland
  • De meeste kavels zijn gelegen aan het water
  • Kavelgroottes 324 tot 855 m²
  • Vanaf circa € 324.000,- vrij op naam

De sfeerimpressie is een indicatie hoe de kavels eruit kunnen zien. Het exacte ontwerp bepaal je natuurlijk zelf.

Samen dromen, samen wonen

Altijd al gedroomd om samen met vrienden, familie of een goede kennis een woning te ontwerpen? Dat kan hier op het Forteneiland!

Er zijn twee kavels waar twee-onder-één-kapwoningen ontworpen kunnen worden, namelijk kavel 98 en 99.

Je ontwerpt samen met de architect de woning waarin jullie wensen samenkomen. Hoe leuk is dat?

Je kunt dit avontuur ook aan gaan met een onbekende. Meld je dan bij ons en wij kunnen jullie aan elkaar koppelen voor een kennismaking en de verdere plannen.

Situatiekaart Fortenkavels

Goed voorbereid op avontuur

Een droomhuis bouwen is een avontuur. De contouren en het bouwvlak per kavel ligt vast. Samen met één van de vier architecten ga jij aan de slag om jouw droomhuis te ontwerpen.

Uiteraard zijn er wel richtlijnen, want de bouwstijl en sfeer moeten wel aansluiten bij de waterlinie-gedachte: sober, ingetogen, met forten en water als inspiratiebron. Zelfbouw is een leuk, spannend maar ook langdurig traject. Er komt veel bij kijken. Met dit stappenplan willen we je goed informeren.

Bekijk het stappenplan →

Sterk ontwerp

Het nieuwe gebied in Parijsch krijgt een avontuurlijke invulling met veel afwisseling en volop ruimte voor spannende en duurzame initiatieven. De vrije kavels zijn daar een onderdeel van. Voor Fortenkavels kozen wij vier architecten uit die voor jou een uniek ontwerp kunnen maken dat naadloos aansluit op het karakter en de uitstraling van de vroegere waterlinie. En: dat natuurlijk voldoet aan jouw persoonlijke woonwensen. Nieuwsgierig naar hun filosofie en verhalen? Bij wie voel jij de ‘klik’?

Maak kennis met de Architecten →