Remco Veerbeek van Zeinstra Veerbeek Architecten

“Een eigentijdse woning met een link naar het verleden is tijdloos en geeft een gevoel van herkenning.”

Remco Veerbeek is architect bij Zeinstra Veerbeek Architecten, opgericht in 2009. Remco: “Onze allereerste opdracht was een prijsvraag in Culemborg, die wij wonnen. Het is ontzettend leuk om hier weer terug te zijn.”

Zeinstra Veerbeek is een architectenbureau dat alle stijlen beheerst. “Wij ontwerpen heel moderne strakke woningen én hebben een groot portfolio met klassieke woningen. Als architect zet je je hele gereedschapskist vol kennis in om een thuis te bouwen voor de opdrachtgever.”

Direct contact

Het directe contact met de bewoners maakt ontwerpen voor particuliere opdrachtgevers voor Remco interessant. “Wat ons bureau kenmerkt is dat wij heel nuchter zijn en dichtbij de opdrachtgever staan. Wij willen niet zozeer een stempel drukken of een eigen statement maken.
Wij willen juist graag zij aan zij een traject aangaan en samen naar de beste oplossingen kijken. Daarbij heeft ons bureau een heel grote bron aan referenties en kennis waarmee wij de opdrachtgever verder kunnen brengen.” Remco vindt het hele proces belangrijk. Het moet een fijn traject zijn. “Mijn missie is geslaagd als er echt een band is met de opdrachtgever. Wij proberen altijd de verwachtingen te overtreffen. En dat lukt meestal heel aardig.”  

Link naar het verleden

Eigentijdse architectuur wordt gecombineerd met historische verworvenheden. “Ik vind het interessant om de geschiedenis in te duiken want daar zit ontzettend veel kennis. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden,” legt Remco uit. “Wat dat betreft zijn wij voor evolutie in plaats van revolutie. Ik ontwerp graag een eigentijdse woning met een link naar het verleden. Dat is tijdloos en geeft een gevoel van herkenning.”  

Details

Het bureau vindt het belangrijk dat gebouwen goed gedetailleerd zijn met veel aandacht voor mooie materialen. Een gebouw moet er van een afstand mooi uitzien, maar ook als je dichterbij komt. Remco: “Wij werken op verschillende niveaus aan de details. Aan de buitenzijde kun je bijvoorbeeld spelen met de vormgeving van het metselwerk en binnen kun je ruimtelijkheid toevoegen met  lichtinval. Om ook een grote woning huiselijk te maken heeft het verschillende prettige plekken nodig die zich goed verhouden ten opzichte van elkaar, dan ga je je niet verloren voelen.”

Prachtig plekje

Behalve de link met het verleden van de forten in de buurt geeft de ligging van de Fortenkavels veel inspiratie. “De Fortenkavels liggen op een prachtig plekje in de wijk, naast weilanden en water met een enorme rijkdom aan flora en fauna. Dat vind je niet zo snel.” Remco is zelf opgegroeid in het buitengebied. “Die ligging spreekt mij aan, je maakt er heerlijke tochtjes langs boerderijen en langs de rivier. Het geeft een gevoel van vrijheid.”

Bekijk de website www.zeinstraveerbeek.nl of download hieronder meer informatie.

Portfolio Zeinstra Veerbeek Architecten